even serieus

Fietsknooppunten

fietsknooppuntenWie regelmatig fietst kent ze vast wel, de knooppunten die het mogelijk maken zelf een fietstocht naar de gewenste lengte en over de mooiste route te rijden. Wij maken van dit prachtige systeem al jaren gebruik. De eerste kennismaking hadden we in Belgisch Limburg en van lieverlee breidde het netwerk zich ook over heel Nederland uit. Dit systeem is veel beter dan de uitgepijlde routes van vroeger, je bent veel vrijer in het kiezen van de te rijden tocht en toch verzekerd van de leukste weggetjes. Bovendien kun je de route verlengen, dan wel inkorten, net wat de behoefte is.
En zo fietsten we twee weken terug door de Meijerij van Den Bosch, vorige week door ons eigen Groene Hart en vandaag tussen Lage Vuursche en Den Dolder.
Alleen wel jammer dat er nog steeds van die jokers zijn die de bordjes willen verhangen. Zo hoorden we bij Den Dolder van een bewoner dat hij al anderhalf jaar geleden gemeld had dat voor zijn woning de bordjes verwisseld waren. Het gevolg was dat vooral op mooie zondagen er enorme groepen fietsers de weg blokkeerden, al discussiërend over de te kiezen richting. In eerste instantie leek het hem wel vermakelijk maar na verloop van tijd had hij toch vooral weer behoefte aan relatieve rust, hij was niet voor niets buiten gaan wonen. Enfin, hij wees ons de juiste weg, naar de Dorpskerk van Lage Vuursche, bij de ingang/ oprijlaan van kasteel Drakensteyn. Men is daar druk bezig met de beveiliging, binnenkort zal prinses Beatrix een verhuiswagen die kant op laten rijden. En dat werd ons dan weer verteld door een dorpeling die zijn vakdiploma in Schoonhoven gehaald had. Zo spreek je nog eens iemand, 😉 .

Advertenties

3 gedachten over “Fietsknooppunten”

  1. Leuk verhaal! Wij genieten ook regelmatig van de knooppuntenbordjes vooral als we er een kwijt zijn, laag paaltje verscholen in hoog gras bijvoorbeeld. De palen van de ANWB bordjes waren hoger, toch wel makkelijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s