Write on thursday WOT

Politie #WOT ’13-22

Laat ik me maar beperken tot een van de handelingen die het leger van Hermandad uitvoert, een mens moet nu eenmaal keuzes maken.

Daar zit je dan, bijna thuis, nog twee rotondes te gaan. Alles staat stil, verderop, op de rotonde staat een politiewagen. Als ik dichterbij kom zie ik waarom, er is een alcoholcontrole. Ik vind dat prima, drink niet als ik nog moet rijden, rij niet als ik nog moet drinken. Maar ik hoop wel dat het daarbij blijft want zoals gewoonlijk heb ik geen kentekenbewijs bij me. Dus alsjeblieft geen papieren controleren, dames, heren, agenten!
Gelukkig, het blijft bij blazen deze keer.

Er is een periode geweest dat het wel leek alsof onze verjaardagskalender bepalend was voor de planning van alcoholcontroles en dan is het niet leuk meer. Zeker niet als het om landelijke acties gaat en je over een afstand van vijftig kilometer drie keer moet blazen. Maar goed, dat was. En het is en blijft goed dat er dit soort controles gehouden worden. Ik heb teveel letselschadedossiers gezien van ongevallen waar alcohol bij in het spel was.

Advertenties

6 gedachten over “Politie #WOT ’13-22”

  1. Met zo’n achtergrond als jij hebt kun je er niet anders dan begrip voor hebben. Voortaan toch maar je rijbewijs meenemen, scheelt wat zweetdruppeltjes.( Ik heb het ook zelden bij me. )

  2. Hoi Carel,

    Ik denk dat je een keuze moet maken. Op 1 e vordering moet je je rijbewijs, kentekenbewijs en keuringsbewijs kunnen overleggen. Tref je bij een verkeerscontrole een politieman die de regels volgt dan ben je de l… pardon de sigaar. Dan knu je de knip opentrekken….Kun je in je toetoet niet een plekje vinden waar je de autopapieren opbergt?

    gr. Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s