Het hemelse gerecht

Topkok was hij, bekend tot ver over de landsgrenzen. Zijn haute cuisine trok gasten tot zelfs vanuit de Verenigde Staten. Reserveren? Ja, minstens een jaar van te voren. Reken maar dat hij dolgelukkig was toen zijn restaurant, Het Hemelse Gerecht, een tweede Michelinster kreeg. ‘Dat moet gevierd worden’ en samen met zijn personeel en wat vrienden organiseerde hij een copieus diner. Teveel, zou blijken, voor hem in ieder geval.

Diezelfde nacht overleed hij aan een hartaanval. Hemelpoortwachter Petrus, die na uitleg de woordgrap, verpakt in de naam van het restaurant, wel kon waarderen organiseerde voor hem een warm onthaal, nectar en ambrozijn voor het ontbijt!

Het schaamrood steeg hem naar de kaken. Zo’n goddelijk maal zou hij nooit kunnen bereiden.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Het hemelse gerecht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s