Zilverboomproject toont, samenwerken loont

Met een ferme ruk aan een oranje gordijn onthulde wethouder Marry Holst gistermiddag de Zilverboom. Dit kunstwerk is in de komende periode op verschillende locaties te zien.
In september 2012 startte het kunstproject en uiteindelijk deden er 45 dames en 35 kinderen mee. De organisatie was in handen van de Stichting de Toekomst, Stichting SWOS en Passage en had als doel samen tot iets moois te komen en daarmee de integratie te bevorderen. De dames handwerkten via verschillende technieken ruim tweehonderd lapjes die in een boom met een kruin van zo’n drie bij drie meter. De maximale hoogte van het kunstwerk is zes meter. Dat iedereen vanuit de eigen culturele achtergrond werkte is duidelijk te zien en maakt het verrassend gevarieerd. De boom staat voorlopig bij de Stichting SWOS op de Oranjeplaats maar zal later op verschillende plaatsen in Schoonhoven te zien zijn.

P1050876

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 thoughts on “Zilverboomproject toont, samenwerken loont”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s