Stolwijkse pittig belegen

‘Het is een onsje meer, mag dat?’ Natuurlijk had ik die vraag verwacht, iedere kaasboer is in staat een onsje meer af te snijden. Ze weten precies hoe groot een stuk van 600 of 1100 gram is, een pond of een kilo afsnijden is veel moeilijker is mijn ervaring. En, eerlijk is eerlijk, net als iedere andere klant heb ik dat altijd geaccepteerd. Maar vandaag niet, een pond is vijf ons, is 500 gram en dat is wat ik thuis moet brengen. ‘Een plat stukje Stolwijkse kaas, pittig belegen van een pond’ zei mijn vrouw en ik wil nu eindelijk eens een keer doen wat me gevraagd is. ‘Nee, dat mag niet’. Nooit heb ik een mens zo beteuterd zien kijken als onze kaasboer.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 gedachten over “Stolwijkse pittig belegen”

  1. He Carel, volgende keer gewoon die honderd gram onderweg opeten joh. Vindt Jose vast wel goed, ha,ha
    Marina
    Zou ik ook doen
    Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s