Op een mooie Pinksterdag …

Had ik het je al verteld? Tweede Pinksterdag is, het is inmiddels traditie, de Nationale Zilverdag en dat betekent dat het die dag bruist van activiteiten in Schoonhoven, de Zilverstad. Deze mooie oude stad aan de Lek huisvest al sinds jaar en dag zilversmeden en de enige opleiding op het gebied van edelsmederij in Nederland. Nogal wat scholieren blijven na hun opleiding hier hangen en dus zijn er tal van winkeltjes en galerieën waar het fraaiste nieuws op het gebied van zilver. Tweede Pinksterdag wordt er veel van getoond op een grote markt die delen van de historische binnenstad beslaat. De laatste jaren komen er tienduizenden bezoekers op af, een reden om de auto thuis te laten! Maar het is altijd gezellig druk, er is het nodige te zien en te koop en als het weer een beetje meezit, en dat hoort eigenlijk met Pinksteren, dan is het een absolute aanrader.

Wij zijn er niet, we gaan naar de hoofdstad, daar zal het dan beslist rustiger zijn, al die Amsterdammers schuifelen dan immers over de Haven en door de Lopikerstraat.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Op een mooie Pinksterdag …”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s