Klaproos

klaprozenDe klaproos is een heksenkruid en wordt in Vlaanderen ook wel kollebloem genoemd. Het witte melksap bevat codeïne en morfine. Dat de toverkol daar wel raad mee wist laat zich dus raden. De klaproos is een papaver en dus verwant met de plant waar opium uit getrokken wordt. Maar onze klaproos is vooral een enthousiaste bode van de zomer. En dus voorlopig helaas nog niet in bloei.
Vorige week reden we Deventer binnen en werden we verrast door een roodgekleurde berm. Hè, nu al klaprozen, dat lijkt me onmogelijk? Maar nee, het waren verwaaide late en felrode tulpen.
De aquarel heb ik een paar jaar terug in Toscane geschilderd, de klaproos, maar ook andere bloemen versierden daar uitbundig de bermen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Klaproos”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s