Subsidie

Wanneer de gemeenteambtenaar maandag terugkeert van haar lange Hemelvaartweekend dan vindt ze een dikke enveloppe op haar bureau met daarin alles wat nodig is om de subsidieaanvraag van de Stichting SWOS te beoordelen. Op tijd, want voor 15 mei. Ze kan zich dan buigen over het inhoudelijk en operationeel jaarverslag 2012, het financieel jaarverslag 2012, het beleidsplan 2014 en de daadwerkelijke subsidieaanvraag. De jaarbrochure zal later volgen, daar ga ik nu aan beginnen.

Het was, zoals ieder jaar weer, een klus voor bestuur en personeel. Al met al schrijven we een boek vol. Daden en cijfers, keurig gegroepeerd naar soort. Zakelijk, vrij van emotie. Terwijl die emotie zo belangrijk is in onze beleving. Maar het moet gebeuren, ons bestaansrecht is grotendeels afhankelijk van de gemeentesubsidie. En we begrijpen natuurlijk best dat die niet op emotionele maar op zakelijke gronden gegeven moet worden.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 thoughts on “Subsidie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s