Romantiek, #WOT ’13-19

Ik ben een jongen die doorgaans met beide benen op de grond staat. Nuchter, pragmatisch, niet erg in voor allerhande poespas. Mijn eten smaakt me net zo goed als er geen kaars op tafel staat, zeg maar. Dat wel overigens niet zeggen dat ik niet van gezelligheid houd, ik vul dat op een heel andere wijze in.
Maar ik maak graag een uitzondering. Bij een nostalgische terugblik ben ik steeds sterk geneigd het verleden mooier te maken dan het was. Niet om de mindere dingen te verbloemen, meer om het leuke te accentueren. Ik noem dat ook romantiseren, als in een romanvorm weergeven. Want is romantiek niet meer of minder dan een vorm van overdrijving of verzachting van de werkelijkheid?

Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract? Wil je andere #WOT woorden terugvinden, check hier! Vergeet ook niet de link naar je eigen blogpost in de reacties te zetten zodat anderen je blog kunnen lezen en reageren.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

8 gedachten over “Romantiek, #WOT ’13-19”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s