#50books, vraag 17

Hoe behandel jij je boeken?

Die vraag is voor mij niet al te moeilijk te beantwoorden. Ik behandel mijn leesboeken als waren ze niet van mij, had ik ze geleend. Dus uiterst voorzichtig. Geen ezelsoren, geen aantekeningen in de kantlijn, geen markeringen. Een enkele uitzondering, als ik een van mijn boeken uitleen dan zet ik een naamstempel op de eerste bladzijde. De lener zal maar per ongeluk vergeten dat het geleende bij mij vandaan komt.
En er zijn een paar boeken waarin ik een aanbeveling heb staan van de schrijver(s). Dat zijn daardoor unieke exemplaren.

Ik baal ervan als ik per ongeluk eens met een slecht gebonden boek opgezadeld ben. Zo een waar de bladzijden uitvallen, zo’n maandagochtendexemplaar. Jazeker, die zijn er, niet alleen bij auto’s en wasmachines, nee, ook bij boeken kom je het tegen.

Studieboeken is een heel ander verhaal. Die lees ik met een highlighter, die kalk ik zo nodig vol met potlood en pen. Ik ben immers een praktisch mens!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “#50books, vraag 17”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s