Tegenwind

Ik dacht dat ik wel wat gewend was maar wat ons vandaag overkwam! Het waaide behoorlijk aan de kust, niet meer, niet minder. Een stevige bries, zeg maar. Niet iets bijzonders, we hebben bij ons op het vlakke land ook wel eens tegenwind. Maar na een mooie rit over de oostkant van het eiland kwamen we op een smal schiereiland, een kilometer of drie lang, op z’ n breedst ongeveer 200 meter. Van 77 meter boven zeeniveau naar vijf. Ik heb foto’ s maar die zitten op mijn camera en het juiste snoertje ligt thuis dus moet je het met mijn beschrijving doen. Op het hoogste punt waai je letterlijk uit je kleren. Het is dat we wat extra ballast hebben, we hebben onze wandelschoenen aan. Ik overdrijf nauwelijks als ik vertel dat ik het gevoel had dat mijn lenzen uit mijn ogen waaiden.

Later, landinwaarts is het weer een stuk rustiger. We toeren van dorp naar dorp, maken korte uitstapjes en zien mooie dingen. Dan, de auto komt niet uit zijn tweede versnelling vanwege het stijgingspercentage, moet ik ineens, na de zoveelste haarspeldbocht, fors in de remmen. Over de volle breedte van de weg liggen takken en boomstammen. De wagen die achter me rijdt komt net op tijd tot stilstand, de portugese komt wat bleekjes naar buiten en samen aanschouwen we de ravage. En samen slaan we aan het opruimen. Een jonge Engelsman stapt uit en zegt ” We have a problem”. Nee, zeg ik, ” we had a problem” en hij begrijpt dat ie mee mag helpen. Met vereende krachten tillen we het hout in de berm en kunnen we onze weg vervolgen.
Niet dat het een drukke weg was maar we kwamen regelmatig verkeer tegen. Met andere woorden, de rommel moet vlak voor we passeerden op de weg terecht gekomen zijn. En dus had het voor hetzelfde geld op ons dak kunnen waaien. Geluk gehad dus!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 thoughts on “Tegenwind”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s