De fuut en de lente

fuutIk mag dan in de grote stad opgegroeid zijn, de laatste bijna veertig jaar woon ik in het prachtige Groene Hart. En in die tijd ben ik toch wel een polderjongen geworden. Niet een die met de polsstok door de weilanden en over de sloten trekt, niet een die op zoek gaat naar een kievitsei. Maar ik geniet als het enigszins mogelijk is van het Hollandse landschap.

De lente heeft een speciale plek in mijn hart. Het ontluikend groen, de bloesem in de bongerds (duurt nog even) en het vogelleven, ik geniet ervan. Graag mag ik dan met potlood en papier het landschap vastleggen. En meneer Fuut was zomaar bereid even voor me te poseren. Daarna verder met de nestbouw!

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

10 gedachten over “De fuut en de lente”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s