1 April

We hebben het weer overleefd. Eerlijk gezegd heb ik er ook niets van gemerkt. Zijn er nog goede grappen uitgehaald? Misschien deze, ik zag op twitter een juridisch betoog voorbijkomen waaruit zou moeten blijken dat de kroning, eind van de maand, niet door mag gaan, in strijd met artikel 1 van de grondwet. Koning zijn is een gewone ambtelijke baan en er moet dan ook gewoon een openbare sollicitatieprocedure gevolgd worden. Dit keer, anders dan vorige maand toen er een nieuwe paus nodig was, ga ik geen poging wagen. Ik ben niet goed in symbolische handelingen. En waarschijnlijk struikel ik over de eerste de beste rode loper die voor me uitgelegd zou worden. En daarbij komt dat ik het volstrekt oneens ben met zo’n vorstelijk inkomen. De Balkenende-norm lijkt me echt meer dan genoeg. En waarom zou je vrouw en kinderen ook belonen? Meteen het hele gezin op de loonlijst zetten?
Wat die paus betreft, niet eens een ontvangstbevestiging gehad. En dan wordt er maar uit het bekende eigen netwerk iemand gekozen, dan weet je tenminste wat voor vlees je in de kuip hebt. De eerlijkheid gebied te zeggen dat dat in het bedrijfsleven ook meer en meer gebeurd. Geen advertenties meer, mensen komen via via binnen, als ik goed genoeg ben dan is mijn vriend dat ook. Of, waarschijnlijker, ik zal toch geen minkukel voordragen en daarmee mijn eigen werkgever in de problemen brengen.
Maar goed, 1 april dus. Voor de zekerheid heb ik maar geen veterschoenen aangetrokken.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

7 thoughts on “1 April”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s