#50books, vraag 12

Welk dierenboek is je altijd bijgebleven?

Daar vraag je me wat, Peter. Ik kan het niet zeggen, denk ik. Wel boeken waar dieren een rol in speelden zoals Alleen op de wereld van Hector Malot en, om iets heel anders te noemen Erik en het klein insectenboek van Godfried Bomans. Meermalen mocht ik Annie M G’s Pluk en de petteflat aan de jongens voorlezen, Karel met de houten poot vonden ze om onbegrijpelijke redenen altijd heel leuk. Maar ook dat is geen echt dierenboek. De Donald Duckjes, maar zijn dat boeken?

Of toch, de fabels van La Fontaine en de mythische verhalen die in de oudgriekse tijd werden geschreven. En de sprookjes van de gebroeders Grimm en Hans Christian Andersen. Ja, daar worden dieren menselijke, onmenselijke en bovenmenselijke eigenschappen meegegeven. Gelukkig maar, zo heb ik toch nog wat kunnen bijdragen. Dan kan ik nu met een gerust hart de eieren gaan zoeken die de paashaas verstopt heeft.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “#50books, vraag 12”

  1. Ik houd niet van dierenboeken en zeker niet van diegene waarin dieren menselijke eigenschappen krijgen.Hoewel…. er schiet me er nu een te binnen die toch heb gelezen! Rabbit Hill van ??? Richard Adams. Pff mijn geheugen werkt af en toe nog wel, gelukkig. Dat was toch wel een mooi boekje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s