mijn duim

Dagje Hofstad

Station Gouda
De acht dames van zeg maar 70 plus vormen een uitgelaten stel. Klaar voor een dagje Den Haag, de gedachten gaan terug naar de schoolreisjes van vroeger, hun houding is navenant. Ze doen het wel meer, samen iets ondernemen. Om beurten organiseren ze een uitje, een workshop of iets dergelijks. Meestal iets dichtbij maar nu dus naar de Hofstad. Het besluit de trein te nemen was snel maar lichtvaardig genomen. Er gold maar een argument, de parkeertarieven in grote steden. Met de bus naar Gouda ging goed, de OV-chipkaart was voldoende ingeburgerd. Hoewel! Voor de NS moet je je kaart apart activeren. Drie van de dames hadden dat nog niet gedaan en kozen de verkeerde paal, namelijk die om in te checken. Een vierde liet het inchecken met haar wel geactiveerde kaart voordoen. Nummer vijf is de beroerdste niet en laat zien hoe je incheckt maar nummer vier ziet het niet goed. “Wil je het nog een keer voordoen?”
De conducteur
Het opgewonden gekakel gaat door. Gelukkig heeft het stel geen stiltecoup√© genomen. Ze zouden het vast niet gemerkt hebben maar binnen de kortste keren door medereizigers tot stilte gemaand zijn, een in dit geval onmogelijke opgave. Even voor Voorburg komt de conducteur binnen en wil de OV-kaarten controleren. Drie van de acht hebben een niet geactiveerde treinkaart en mogen uitleggen wat ze op het Goudse station verkeerd gedaan hebben. De eerder onder nummer vijf genoemde mag uitleggen waarom ze in Gouda eerst ingecheckt en daarna uitgecheckt heeft. Dat twee keer voordoen heeft nu eenmaal die consequentie. Gelukkig haalt de conducteur de hand over het hart,”Ik wil uw dagje uit niet bederven, dames.” De boetes blijven achterwege.
De terugreis
Na een geweldige dag, te beginnen met een rondleiding op het Binnenhof en een bezoek aan de Ridderzaal (nee, ze mochten niet op de troon zitten) ging de reis per tram verder naar het Vredespaleis en werd een bezoek gebracht aan het Museum Beelden aan Zee in Scheveningen. Terug op Den Haag Centraal hebben ze zich wijselijk even laten helpen door een medewerkster van de NS. Veel gezien en een ervaring rijker, nooit te oud om wat te leren!

Advertenties

6 gedachten over “Dagje Hofstad”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s