120 woorden, praatje, plaatje

Stadsmensen

boerderij2Stadsmensen zijn het, echte stadsmensen. Geboren en getogen in een ruim opgezette dertigerjaren wijk. Ze weten dat de melk van de koe komt, oud genoeg om dat nog meegekregen te hebben.
De stad benauwt hen en ze kiezen voor het platteland. Een boerderijtje, klein beetje grond, groot genoeg om een partytent op te zetten, veel meer is niet nodig.
Op zondagmorgen pakt een buizerd zijn prooi in het weiland achter hun huis. Ze rent met veel misbaar naar buiten en de vogel vliegt verschrikt weg, zijn prooi achterlatend. ‘Ik vind het gemeen’ motiveert ze haar actie. Ze beseft niet dat het konijn ten dode opgeschreven is en de roofvogel op zoek gaat naar een volgende prooi. Laat de natuur natuur!

Advertenties

4 gedachten over “Stadsmensen”

  1. De wet van de sterkste! Maar je hebt gelijk… laat de natuur de natuur zijn zijn, die vogel moet tenslotte ook eten. Voor je ’t weet heb je trouwens een overpopulatie aan konijnen die overal het jonge groen gaat afknabbelen. Zit je daar weer mee 🙂

  2. Wat een prachtige schildering, echt genieten! Nou vooruit een verantwoord stukje tekst erbij daar wil ik dan wel even over nadenken hoor…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s