mijn ervaring

Krachtige wind

Fuerteventura is te vertalen als ‘de wind mee hebben’, letterlijk krachtige wind.. Fuerteventura is een van de grootste eilanden in de Canarische archipel en ligt ongeveer 100 km uit de kust ter hoogte van Mauretanië. Het is een vulkaaneiland al kun je dat daar niet zo duidelijk zien als bijvoorbeeld op buureiland Lanzarote. De oostkant van Fuerteventura is bedekt met een dik pak Saharazand en oogt, mede door de grote droogte die het eilandklimaat kenmerkt als een woestijn. Dat zijn zo van die weetjes, je vindt ze in de encyclopedie.

We zijn net terug van dit eiland, preciezer uit Corralejo, een vakantieplaats zoals er zoveel zijn in deze regio. Tot pak ‘m beet 1970 niet meer dan een vissersdorp met een sappelende bevolking, daarna uitgebouwd tot een grote aaneenschakeling van appartementencomplexen en hotels. In de hoofdstraat en langs de kust wisselen souvenirwinkeltje, restaurants en autoverhuurbedrijven elkaar af. Massatoerisme dus. Nou ja, massa valt in maart wel mee, gezellig druk zal ik maar zeggen. Temperaturen die overdag meestal opliepen tot vijfentwintig graden (in de schaduw) en ’s avonds daalden tot twintig, tweeëntwintig graden, nog altijd goed genoeg om een terrasje op te zoeken. En, gezien de betrekkelijke rust waren er altijd wel genoeg plaatsen vrij voor een lekker glaasje cervesa of vino tinto, wat tapas, een lamsschouder of een gegrild visje.

En verder lui aan de bruine teint werken, boekjes lezen, tekeningetje en puzzeltjes maken, nadat de ergste warmte weg was nog even een uurtje wandelen, lekker relaxen allemaal. Al met al een heerlijke vakantie waar niet veel meer over te vertellen valt. Zo mag het ook best een keer, vinden wij!

Een opvallende zaak wil ik toch even vermelden. De skyline van Corralejo kent twee herkenningspunten. Zoals zovaak zijn het ook hier klokkentorens. Bijzonder is echter dat deze torens niet aan godshuizen verbonden zijn maar aan winkelcentra. Duidelijker kunnen ze toch niet zeggen dat ook deze eilandbewoners inmiddels de Mammon aanbidden, de wind mee hebben zal ik maar zeggen!

Advertenties

4 gedachten over “Krachtige wind”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s