Dag winter, welkom lente

landschapIk snak naar het voorjaar. De gure wind kan me gestolen worden. Vandaag was er onder de enthousiaste titel Dag Winter, Welkom, Lente een druk bezochte stamppotmaaltijd. Wat al te optimistisch gepland, blijkt achteraf.

Ik smacht naar de warmte die de natuur een ander aanzien gaat geven. De vogeltjes mogen ’s morgens hun baltsgedrag reeds vertonen, ik heb nog alle reden het dekbed nog eens over mijn oren te trekken. Hou op met dat geflierefluit, het is nog winter.

De warme uitstraling van dit schilderij, gemaakt naar een krijttekening die ik rond mijn twintgste maakte, doet mij de koude vergeten. De kleuren geven aan zonder verwarming te kunnen. Ik koester de gedachte dat wij dit binnen afzienbare tijd ook kunnen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

9 gedachten over “Dag winter, welkom lente”

  1. de warmte van je plaatje straalt me tegemoet en doet me verlangen naar een briesje langs mijn benen dat verkoelend is in plaats van verkillend

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s