#50books, vraag 10

Wat betekent de Boekenweek voor jou?

Wars ben ik ervan, wars van al die dagen die om commerciële redenen, wars van al die dagen die om aandacht voor een doel te krijgen een label krijgen. Voor mij geen vaderdag of moederdag, geen valentijns-, geen dieren-, geen secretaressedag, geen HIV-, geen aids-, geen borstkankerdag.
Ik maak daar nog één uitzondering op, moederdag, maar alleen voor mijn 91-jarige moeke. En vader- en moederdag hielden we toen de jongens klein waren in ere, louter omdat de peuters iets ‘moois’ op school in elkaar geflanst hadden.

Met deze inleiding zal het ook wel duidelijk zijn dat er voor mij geen boekenweek hoeft te zijn. Als ik wil koop ik toch wel een boek. Voor het boekenweekgeschenk? Alleen Oeroeg van Hella Haase en de Ortolaan van Maarten het Hart zijn me bijgebleven. Over het algemeen gewoon niemendalletjes. En ik krijg er ooit vast wel een, op de eerstkomende rommelmarkt met boekenkraam worden ze weggegeven. Een boekje dat ik niet in de trein zal lezen, simpel omdat ik nooit per trein reis.

#50books is een initiatief van @petepel. Voor vraag 10 kun je hier terecht.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

16 gedachten over “#50books, vraag 10”

  1. Kan zeker. Jij zult niet het eerste wonderkind zijn dat op vroege leeftijd al menig boek verslond. Dan is zo’n dunnetje eigenlijk helemaal niet zo’n bijzondere prestatie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s