recepten

Vis ovenschotel

Eens in de week vis is voor ons een minimaal te halen doelstelling. En vandaag tover ik een ovenschotel op tafel. Dat begint met de boodschappen. De twee moten zalm en de pangafiletjes had ik nog in eigen vriezer en aardappels en wat ansjovis in olie liggen er ook nog maar voor de rest moest ik naar de supermarkt. En dus duwde ik mijn wagentje vanmorgen tussen de schappen door, hier en daar wat pakkend. Om het verhaal niet nodeloos ingewikkeld te maken zal ik mijn relaas nu beperken tot de zaken die ik voor de voorgenomen maaltijd nodig heb. Een, rode paprika en twee vleestomaten. O ja, en een Spaanse peper maar daar greep ik mis, niet voorradig. Dat los ik straks wel op met een lik sambal.
Bij de kassa leeg ik mijn wagentje op de band en sluit af met het beurtbalkje. Ik tref, zoals zo vaak op doordeweekse dagen een ervaren kassière maar breng haar kennelijk toch in verlegenheid. De rode paprika staat niet op haar schermpje. Nu ben ik nooit lastig dus sta ik toe dat ze dan maar voor een gele paprika kiest, dat kan nooit veel in prijs schelen.
“Wilt u het bonnetje?”
“Nou nee, want dat is toch niet goed.”
Verbijsterd kijkt ze me aan. Hoe kan ik dat nu zeggen. Ze zal best wel eens een fout maken maar om op voorhand daarvan te betichten!
“Op dat bonnetje staat een gele paprika, ik laat net een rode in mijn tas verdwijnen.” Opgelucht schiet ze in de lach en wenst me een fijne dag. Die heb ik haar met een knipoog teruggewenst!

Maar goed, die ovenschotel dus. Heel eenvoudig. Voor twee personen:
Kook drie aardappels die je in blokjes gesneden hebt tien minuten voor. Snij de paprika en tomaten in blokjes, evenals de vis. Vet een ovenschaal in met olijfolie en hussel alles door elkaar. Strooi er Provençaalse of Italiaanse kruiden over en zet de schaal een half uur in de op 200 graden voorverwarmde oven. Simpel en heerlijk, het gaat vaak samen.

Advertenties

2 gedachten over “Vis ovenschotel”

  1. Ik zie het helemaal voor me en vooral die vette knipoog! Het recept gaan we maar eens proberen, maar niet met zalm dat is niet mijn favoriet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s