even serieus

Soms snap ik het niet helemaal

Natuurlijk, ik ben niet opgegroeid in het digitale tijdperk. Maar daar staat tegenover dat ik over het algemeen wel in staat ben tot logisch denken. Over het algemeen, kennelijk niet altijd. Twee recente voorbeelden om dit te illustreren.

  • Enige tijd geleden verzond ik op Facebook een mededeling die voor mijn Schoonhovense volgers bestemd was. Ik vond het niet nodig de volgers van elders met dat bericht te vermoeien, ze konden er toch niets mee. Gisteren kwam ik erachter dat die handeling, bedoeld voor een bericht, resulteerde in een wijziging van mijn standaard instellingen, vanaf dat bewuste bericht gingen alle volgende mededelingen ook naar de beperkte doelgroep.
  • Vrijdag verspeelde ik met mijn slaperige hoofd de PIN-code van mijn telefoon. Drie keer het verkeerde nummer en je kunt het ding niet meer gebruiken. De bijgeleverde gebruiksaanwijzing en de website van mijn provider boden geen uitkomst. Mijn provider heeft geen medewerkers met weekenddienst. Nu heb ik met dat laatste geen moeite, ik kies voor een goedkoop abonnement en dan moet je zoiets voor lief nemen!
    Vanochtend telefonisch contact gezocht met de provider. Na ruim 20 minuten om de zoveel tellen te horen te hebben gekregen dat alle medewerkers in gesprek zijn en dat de meestgestelde vragen op de website beantwoord worden kreeg ik eindelijk een mens van vlees en bloed aan de lijn. Ik doe mijn verhaal en krijg een nieuwe PUK-code. Hè, ik verspeel mijn PIN, niet mijn PUK, klopt dit wel? Wel, het klopt, gelukkig mocht ik het eerst proberen, was de dame in kwestie bereid even te wachten.

En zo ga ik toch twijfelen aan mezelf. Is het logisch van vroeger niet meer van deze tijd.

Advertenties

13 gedachten over “Soms snap ik het niet helemaal”

  1. het doet mij een beetje lachen…zou mij ook zomaar kunnen gebeuren Carel. ik dacht dat die puk ook los stond van de pin….blijkbaar niet dus…..

  2. Ach Carel ik snap het ook niet altijd en vind ook veel zaken absoluut niet logisch…helaas heb ik 3 mannen in huis die dan meteen roepen dat het aan mijn vrouwenlogica ligt en vrouwe toch al niet zo technisch zijn. Gelukkig kan ik wel koken! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s