Bloot plaatje, aangekleed met praatje

naakt (2)Met enige regelmaat blog ik hier over één van mijn schilderwerkjes en vandaag is de klus van gisteren aan de beurt. De opdracht was een naakt te schilderen maar de juf levert er geen model bij. Nu kom ik uit mijn hoofd een heel eind, hoor, maar dan is het toch wat tobben met licht en schaduwzijden. Want ook een naakt heeft zijn donkere kant. Op zoek naar een geschikt voorbeeld dus. Lucian Freuds werk valt wat mij betreft af, te ruw, te grof al is het prachtig qua techniek. Kwestie van smaak. En ook de pornosites leveren vanzelfsprekend niet de gewenste schoonheid (ik leerde gisteren van Anna dat je dan op google onder kinky moet zoeken 😉 ), te plat. En dus kom je al snel te zoeken binnen de schilderkunst en kunstfotografie. Uiteindelijk is het bovenstaand schilderijtje geworden, mooi toch?

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

20 gedachten over “Bloot plaatje, aangekleed met praatje”

   1. ik bedoelde daar niet mee : “alleen de schaduw” 😉
    ik heb niet zo veel met naakten, het is goed gelukt, maar als schilderij weet ik nooit helemaal wat ik er mee aan moet

 1. Mooi naakt,is niet lelijk toch…in mijn tijd aan de kunstacademie in Tilburg vaak geposeerd,nu af en toe nog hier in het Spaanse ,fijne dag Careldelmari

   1. Had een reactie gegeven is miss.niet goed gegaan Maarja Careldelmari is mij ook een keer overkomen met een kunst/fotograaf haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s