Rondtrekkend circus

crcus
Bestaan ze nog, de rondtrekkende circussen? Iedere stad en ieder dorp werd aangedaan. Kleurige levensgrote posters kondigden de colonne vrachtauto’s en personenauto’s met caravans die de omvang van een woonwagen hadden aan. De enorme tent werd in één dag opgezet, liefst op een centraal gelegen terrein. Voor de voorstelling mocht je voor een paar centen naar de stallen en hokken. Paarden, olifanten en leeuwen, die zag je niet iedere dag!
“Hooggeëerd publiek!” En ja hoor, daar hoorde jij dan bij wanneer de spreekstalmeester de artiesten aankondigde, de clowns duikelden over elkaar heen, de ruiters met hun voltige, de acrobaten en de dierentemmers, alles was even mooi en spannend. Doodmoe van al dat nieuws, uitgeput naar huis, een hoofd vol herinnering.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

7 gedachten over “Rondtrekkend circus”

  1. Rondtrekkende circussen… ze zijn minder om minder van deze tijd. Niet in het minst door de regeltjes en wetten die stellen dat het temmen van dieren, je weet wel het aanleren van kunstjes of het nu zacht- dan wel hardleers is, gelijkstaat met dierenmishandeling. Tja,…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s