even serieus

Schoonhoven opent haar deuren

Hieronder vind je het persbericht waarin een fantastisch evenement in de Zilverstad wordt aangekondigd. Een projectgroep, samengesteld uit diverse gelederen in onze stad (ikzelf mag ook meedoen) is vol enthousiasme begonnen. En, neem maar van mij aan, het wordt ontzettend leuk!

Kunst & Cultuur op verrassende locaties

Het Kunst & Cultuur Netwerk Schoonhoven organiseert op zaterdag 29 juni 2013 de eerste editie van “Schoonhoven opent haar deuren – Kunst & Cultuur op verrassende locaties”. De kunst- en cultuurmiddag is bedoeld voor alle inwoners van de gemeente Schoonhoven en omstreken. Het initiatief is genomen door het Kunst & Cultuurnetwerk dat in de gemeente Schoonhoven uitvoering geeft aan de Nota Cultuurbeleid.

In Schoonhoven worden op zaterdag 29 juni ’s middags – op ongeveer 30 locaties in het centrum – allerlei activiteiten verzorgd waarbij ook een link wordt gelegd met onze stadshistorie. Alle kunst- en cultuurinstellingen, scholen, amateurkunstenaars maar ook individuele deelnemers uit Schoonhoven wordt gevraagd om bij te dragen en mee te doen aan dit bijzondere evenement. Je kunt het zo gek niet bedenken of het mag – denk aan toneel, zang, dans, schilderen/tekenen, beeldhouwen of een combinatie van deze. Het is de bedoeling dat deelnemers een korte voorstelling geven van 10 à 20 minuten, die meerdere keren herhaald kan worden op de middag.

Kennismaken met kunst- en cultuuruitingen en ze beleven op een onverwachte, spannende en leuke manier. Dát is waar “Schoonhoven opent haar deuren” om draait. Deze ‘cultuurformule’ heeft in andere gemeenten zoals Brielle, Hellevoetsluis en Hazerswoude-Dorp de afgelopen jaren al voor zeer geslaagde evenementen gezorgd. Een mooi voorbeeld hiervan is te vinden op YouTube.

Creativiteit krijgt volledig de vrije hand tijdens “Schoonhoven opent haar deuren”. Amateurkunstenaars komen naar het publiek toe maar het publiek stapt ook letterlijk bij ze over de drempel en neemt een kijkje achter de deuren. Kleine groepjes, grote groepen, of individueel: iedereen mag participeren! Ook (individuele) deelnemers die niet bij een vereniging, school of instelling actief zijn maar die het wél leuk vinden om bijvoorbeeld muziek te maken, te dansen of creatief bezig te zijn, zijn van harte uitgenodigd om mee te doen.

Wilt u meer informatie over dit evenement of bent u enthousiast geworden om ook deel te nemen? Neem dan contact op met Marjolein Vorstermans, projectmedewerker “Schoonhoven opent haar deuren” via info@schoonhovenopenthaardeuren.nl. Maar via mij mag natuurlijk ook.

Advertenties

8 gedachten over “Schoonhoven opent haar deuren”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s