#50books, vraag 4

Van welke auteur lees je alles, maar dan ook alles wat uitgebracht wordt?

Ik ben niet zo’n fan, zo’n aanbidder van wie dan ook. Geen muzikant, geen band, geen sporter of sportclub, geen schrijver. Oh, ik heb heus wel mijn voorkeuren, hoor, maar reken er niet op dat dat ten eeuwige dagen duurt. En het is ook niet automatisch dat de voorkeur voor de een het uitsluiten van een ander betekent. Zo ben ik vanouds meer voor de Stones maar kan de muziek van de Beatles best waarderen.

Met schrijvers gaat het eigenlijk hetzelfde. Ik kan een hele serie lezen en dan ineens er niet meer naar omkijken. Ik kon, misschien liever, want de laatste tijd ben ik niet veel op herhaling geweest.
Ik heb periodes gehad dat er geen Havank ongelezen bleef maar stapte net zo makkelijk over naar George Simenon. Ian Flemmings Bondverhalen, ik heb ze gelezen en de drie-, vier-, vijflingen van Agatha Christie ook. Veel Baantjes, maar aan alles komt een einde.

Tegenwoordig heb ik geen echte favoriete schrijver. Gek genoeg valt meestal het tweede boek tegen. zo las ik Dan Browns Da Vinci Code in een ruk uit en kon het Berninimysterie me maar matig boeien. Ik miste de verrassing.Ik genoot van de Schaduw van de wind van Carlos Ruiz Zafon maar had het gevoel het al gelezen te hebben toen ik me door Het spel van de engel heen worstelde.

Ik vrees dat ik te onrustig geworden ben, te ongedurig en te kritisch ook. Voor mij in ieder geval geen eeuwigdurende aanbidding, geen posters boven mijn bed en geen speciaal gereserveerde boekenplank voor wie dan ook. Nou ja, een uitzondering dan, Marten Toonder met zijn onovertroffen Bommelverhalen, zonder nadere toelichting.

#50books is een initiatief van Peter Pellenaars. Iedere zondagochtend, voorlopig 50 weken lang stelt hij een vraag met betrekking tot boeken. De blogs die we daarover schrijven verzamelt hij op zijn weblog, daar is dan een overzicht te vinden van de reacties op eerdere vragen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

13 gedachten over “#50books, vraag 4”

  1. Ik geloof dat ik alles van Marianne Fredriksson gelezen heb. Maar verder herken ik me heel goed in jouw verhaal. Ik heb het derde deel van Carlos Ruiz Safon ook gelezen maar inderdaad de verrukking van het eerste deel kwam niet meer terug, maar het blijven evengoed zeer lezenswaardige boeken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s