SWOS

Nieuwe vrijwilligerskaart

Vrijwilligerskaart-Pasje-voRuim twee jaar geleden gaven wij, Stichting SWOS, onze vrijwilligers een vrijwilligerskaart, een kaart die recht geeft op kortingen op allerlei terrein. We gingen een contract aan voor twee jaar. Op de kaart kwam onze stichtingsnaam. Net toen onze vrijwilligers voorzien waren besloot de gemeente Schoonhoven alle vrijwilligers zo’n kaart te geven. En op die kaart stond natuurlijk Gemeente Schoonhoven. Geen probleem, de gemeente nam onze kosten over en onze vrijwilligers liepen zo goed als in de pas met de andere Schoonhovense vrijwilligers. Het was alleen zaak erop toe te zien dat na afloop van ons’ en het gemeentecontract onze vrijwilligers bij hun meegenomen zouden worden.
Vrijdag jongstleden konden we bij het stadhuis de kaarten voor onze vrijwilligers ophalen. Omdat we rond de 140 mensen op de lijst hebben was dat een behoorlijke doos vol. De kaarten gaan namelijk in een enveloppe en vergezeld van een begeleidende brief. In de loop van maandag was ineens die doos verdwenen. De activiteitenbegeleidsters in lichte paniek, temeer omdat ze niet, zonder elkaar daarvan op de hoogte te hebben gesteld de doos verplaatst hadden. En om nu te bellen dat er 140 kaarten zoek waren, ze zagen er begrijpelijk tegen op.
Nu wil het verhaal dat met enig gebrek aan regelmaat een vrijwilliger het oud papier opruimt, hij verplaatst het en zodra er genoeg is brengt hij het naar een instantie die daar weer wat aan heeft. Je voelt hem al, die vrijwilliger had de doos bij het oud papier gezet. Gelukkig nog niet weggebracht zodat ook in dit geval er weer sprake is van ‘eind goed, al goed’.

Advertenties

8 gedachten over “Nieuwe vrijwilligerskaart”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s