50books

#50books, vraag 3

Wat is jouw favoriete plek om een boek te lezen?

Ik ga deze vraag niet beantwoorden. Simpelweg omdat ik geen favoriete plek heb. Kan en wil ik dan overal wel lezen? Ook niet. Ik mag dan geen favoriete plek hebben, ik heb favoriete omstandigheden. En die zijn op veel plaatsen te creëren. Dat kan in een makkelijke stoel in onze woonkamer zijn, maar ook in de tuin, in een vakantiebungalow of -appartement. Ik wil rust hebben. Geen beweging om me heen, dat leidt af. Geen herrie aan mijn hoofd, geen gepieker in mijn hoofd, ook dat leidt af. Wanneer ik lees dan wil ik me concentreren op wat de schrijver bedoelt te schrijven. Kan ik die omstandigheden niet creëren dan lees ik geen boek. Dan pak ik de krant of een puzzelboekje. Dan struin ik mijn timeline af of bedenk wat me nog te doen staat.

#50books is een initiatief van Peter Pellenaars. Iedere zondagochtend, voorlopig 50 weken lang stelt hij een vraag met betrekking tot boeken. De blogs die we daarover schrijven verzamelt hij op zijn weblog, daar is dan een overzicht te vinden van de reacties op eerdere vragen.

13 gedachten over “#50books, vraag 3”

  1. Mooi verwoord, zo voel ik het ook wel maar momenteel zit ik toch wel erg graag boven in mijn eigen fauteuiltje. Lekker rustig en warm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s