50books

#50books vraag 2

Welk boek krijg je maar niet uitgelezen, hoe vaak je er ook aan begint?

scannen0003Ik wist het meteen, dat moet de Camera Obscura van Nicolaas Beets, Hildebrand zijn. Ik kon maar niet op gang komen. Het taalgebruik, het gebrek aan snelheid. Ik kreeg het boek eind zeventiger jaren met een ‘dit moet je gelezen hebben!’. Welnu nog steeds niet ondanks herhaalde pogingen. Om dit blogje wat op te sieren ging ik op zoek naar het boek, even een plaatje scannen. En wat zie ik, het staat op de bovenste plank van mijn boekenkast naast een boek dat de vraag nog meer beantwoord.
Ik heb menig boek van Stephen King gelezen en met plezier. De spanning, het onmogelijke trekt me aan. scannen0002 En toen in 2006 Mobiel uitkwam moest ik het direct kopen. Vraag me niet waarom maar in dit boek ben ik nooit verder dan pagina 25 gekomen. Het kon me absoluut niet boeien. Te bloederig? Te destructief? Bij andere Kings ging daar moeiteloos mee om maar dit stond en staat me verschrikkelijk tegen. Dat van de Camera Obscura kan ik me voorstellen, negentiende eeuws, andere tijden maar deze King verdient de nominatie, juist omdat het zo onverwachts is.

14 gedachten over “#50books vraag 2”

 1. Ik heb “Cell” (Mobiel) wel uitgelezen, maar ben het helemaal met je eens. Een van zijn minste, wat mij betreft. In veel boeken vind ik de onderlingen vriendschap die King zo mooi beschrijft, zo heerlijk.

  Duma key is erg mooi
  in die over Kennedy zit een prachtige liefdesgeschiedenis
  ik herlees nu Dark Tower. over de hechte band van het Ka-tet. en ook deel 4,5 wind through de keyhole is schitterend. over de moed van een kleine jongen.

  Bij dat alles steekt mobiel wel erg mager af

 2. Camera Obscura heb ik ooit weggegeven en ik heb er eigenlijk spijt van. Nu struin ik boekenmarkten af op zoek naar een exemplaar. Dus mocht je er echt vanaf willen 🙂

 3. Grappig. Ik heb de Familie Stastok gelezen uit dit boekje en ik vond het erg humoristisch. De milde spot waar Beets zich van bedient als hij de familie beschrijft, vind ik echt leuk. Hij spot met de manieren van de familie Stastok, die graag bij de hogere burgerij wil horen, maar zich in hun gedrag niet kunnen aanpassen. Een soort wannabe hogere burgerij dus. 🙂

 4. Ken ze geen van tweeën en begin er nu ook maar niet meer aan. Ik heb ooit de Donkere Kamer van Damocles weggelegd. Moet ik misschien nóg eens proberen. Ik ben nog nooit voor de tweede keer aan een eenmaal weggelegd boek begonnen. Wie weet…

 5. Camera Obscura vond ik een goed boek omdat ik het een leuke beschrijving uit de 19e eeuw vond.
  Onlangs ben ik begonnen aan een boek van een Chileense schrijver. Heb het boek niet bij de hand, weet de schrijver nu even niet. Niet om door te komen. Zinnen van bijna een pagina lang en moeilijke beschouwingen. Ik ga er mee stoppen denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s