Boekcover Marokkaans koken

marokkaans koken0001gesluierd
Uitgeverij LetterRijn van Theo van Rijn vroeg via Facebook aan te geven wat voor jou de mooiste boekcover is en dat te motiveren. Er kwamen al veel reacties op binnen en ook ik deed een toezegging. En toezeggingen moet je waarmaken. Nu is de vraag niet eenvoudig te beantwoorden. Er is veel moois en, eenmaal de keuze gemaakt, zie je toch weer iets mooiers. Iets dat je vergeten was of even niet aan gedacht had. Maar allengs zag ik covers binnenkomen van boeken die door de schrijver zelf gepromoot werden. Zo van mijn boek is het mooiste. Ik herken dat. Maar belangrijker is de motivatie achter die keuze. En van mijn eigen boek kan ik dat het beste vertellen.

Marokkaans koken en andere verhalen is een bundel korte verhalen. Allerlei soorten verhalen, waar gebeurd, sprookjes, met een twist, humoristisch, kortom onvoorspelbaar. En daarom behoefde het boek iets ondoorgrondelijks te hebben. Iets van ‘ik weet niet wat er achter die sluier zit’. En bovendien doet het plaatje me denken aan Scheherazade, vertelster van de sprookjes van 1001 nacht. Ook dat zijn relatief korte verhalen, eenvoudig tot je te nemen voor het slapen gaan. De relatie tot de titel is ook eenvoudig te verklaren. Niet onbelangrijk was ook dat ik de schilder persoonlijk ken en eenvoudig toestemming tot gebruik van de aquarel kreeg.
En laten we eerlijk zijn, is het geen schatje?

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 thoughts on “Boekcover Marokkaans koken”

      1. nou………….. ik bepaal liever zelf wat ik schattig vind. Maar ik ga graag met je mening mee hoor, het opent je ogen om op een andere manier te kijken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s