50books

#50books, vraag 1

Een nieuw initiatief, ditmaal van Peter Pellenaars. Ik ga meedoen maar vast en zeker niet altijd (denk ik).

Welk boek heeft in je vroegste jeugd de meeste indruk op je gemaakt?

Mijn eerste boeken waren die over Daantje. Ik heb het even op moeten zoeken,de schrijver was Leonard Roggeveen en het was een serie van tien boeken. Of ik ze allemaal had? Ik zou het niet weten. Evenmin weet ik waar ze terecht gekomen zijn. Maar uit het feit dat ik er verschillende gelezen heb mag je opmaken dat ik ze leuk vond. Mooi dan toch, dat de Wikipedia je kan helpen het geheugen op te frissen.
Later ben ik de pockets van Biggles gaan lezen en die kleintjes van Dick Bos. Biggles was piloot in de tweede wereldoorlog en beleefde allerlei avonturen. Spannende verhalen waren dat. En de spionageverhalen van Dick Bos mochten er ook zijn. En veel Maigrets, ook leuk.

Voor onze jongens lazen we eerst de boekjes van Dick Bruna, ik kan sommige teksten nog opdreunen.

Nee, nee, zeiden de dametjes, nee, nee, dat kan niet hoor, dat meisje heeft geen kroontje op, nee, nee, dat gaat niet door.

En toen ze daar te groot voor werden waren het de verhalen van Sietze en Hielke en hun Kameleon en veel verhalen van Roald Dahl.

14 gedachten over “#50books, vraag 1”

  1. De pockets van Biggles klinken echt heel erg spannend en stoer. Die zou mijn man nu misschien nog wel willen lezen?! 😉
    Ik ga eens aan mijn schoonvader, die heel veel over de Tweede Wereldoorlog heeft gelezen, vragen of hij deze serie kent.

    1. klik eerst op de link waarmee ik dit blog open en vervolgens in de bovenste regel op archief. Je krijgt dan een blogoverzicht, onder latest posts staat de link naar het gewenste blog

  2. Sorry ik keek weer eens met mijn neus… maar kijk jouw blog is heel gemakkelijk te volgen doordat je altijd in facebook verschijnt, maar hoe krijg ik nou te zien wanneer er weer een nieuwe vraag wordt besproken in #50books? Moet ik zeker op twitter……………. 😦

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s