Eendenmand

eendenmandDe eendenmand zorgt voor een veilige broedplaats voor eenden in de Hollandse polder. Eieren en kroost zijn veilig voor rovers onder de vogels, zoogdieren en vissen. In de sloten in de waarden van het Groene Hart staan er heel wat. Opvallend veel zelfs in en rond Ottoland (Alblasserwaard). Waarschijnlijk zit daar een hobbyvlechter die zijn spullen niet allemaal meer kan verkopen. Hoe dan ook, het is een verrijking van het landschap en dus een uitnodiging aan de schilder en fotograaf.
Deze korf vond ik in een sloot achter de Bovenberg, tussen Schoonhoven en Bergambacht. Wat verder nodig was? Een ezel, een kruk, wat aquarelverf en een vel driehonderdgrams papier. Een graag een zonnetje. Dat laatste vooral om warm te blijven.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 thoughts on “Eendenmand”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s