Niets dan voordelen

Ik weet het slechts van horen zeggen maar vandaag 65 jaar geleden schijn ik het voor het eerst op een schreeuwen gezet te hebben. Een hele opluchting moet dat geweest zijn. Maar voor mij waarschijnlijk een luidruchtig protesteren tegen een noodgedwongen uitdrijving. Vergeet niet dat het toen berekoud was.

Vandaag bereik ik dus de pensioengerechtigde leeftijd en met dank aan vadertje Drees is dat een mijlpaal, een dag om even bij stil te staan. En dat hebben we gedaan, gisteren vooral. Van ’s middags twee tot na middernacht is er gefeest. Er waren hapjes en drankjes, er was een stamppottenbuffet. Rauwe andijvie met spek, boerenkool met worst en zuurkool met zalm, voor elk wat wils.

AubadeToen we eindelijk, moe maar voldaan, ons bed opzochten zei José: ‘Zorg je ervoor dat je om negen uur aangekleed bent.’ Op mijn ‘waarom’ kon ze slechts de schouders ophalen.
Eerlijk gezegd had ik wel direct het idee wie me iets aan zou willen doen, niet wat. Maar goed, gehoorzaam als altijd waren we netjes aangekleed toen er om negen uur een koor dames op leeftijd een aubade kwam zingen. Dat tot groot genoegen van de overige bewoners van ons doorgaans zo rustige hofje. Een warm welkom bij hun club van bejaarden. Ze hadden een heerlijk ontbijt voor ons meegenomen en boden ook nog een paar bioscoopbonnen aan. Kortom, geweldig verwend door de meisjes van de SWOS. Dat geeft een heerlijk gevoel.

Facebook is inmiddels een echt feestboek, vol felicitaties. Zelfs op Hyves, ik kom daar al lang niet meer, vind ik nu weer krabbels.

En nu maar wennen aan die hoge leeftijd en de bijbehorende status. Mensen zullen voor me opstaan in de bus en trein, ik mag voor half geld reizen en tal van andere verworvenheden worden me in de schoot geworpen. En, ook niet onbelangrijk, ik mag eindelijk van een welverdiende rust gaan genieten. Al twijfelt menigeen eraan dat dit in werkelijkheid ook zal lukken.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

17 gedachten over “Niets dan voordelen”

  1. … Nogmaals van harte.. Saillant detail, wie op de foto klikt, vind de dames op hun linkerzijde!

    Verdient toegezongen! Verdient ontbijt, verdient jong gebleven, ondanks de pensioengerechtigde leeftijd!

    1. Dank je. Dat draaien van die foto komt omdat ik hem eerste in de galerij gezet heb en dan pas bij de plaatsing in de post draaide. Maar laat dat stel maar af en toe liggen. herriemakers 😉 Nee hoor, schatten van meiden, stuk voor stuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s