Kiev koor

Er gebeurt te veel de afgelopen weken, ik kan het niet bijhouden op mijn weblog. Zoals je uit recente blogjes kunt opmaken vergt de SWOS de laatste tijd behoorlijk wat aandacht, gelukkig allemaal leuke dingen. En om het feest compleet te maken gebeuren er tussendoor nog weer andere leuke dingen zoals zondag bij de Dave Brubeck Memorial in Bergambacht. Woensdagavond was er weer een muziekavond, nu in de Goudse Schouwburg. Iets heel anders, mag je wel zeggen. Voor ons, nee voor een volle schouwburg trad het Kiev kamerkoor op, tien vrouwen, elf mannen, 21 geoefende stemmen. Voor de pauze zongen ze traditionele kerkliederen, allemaal a capella. Ik versta er niets maar het is geweldig. Vooral, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk, de bassen.
Na de pauze werden kerstliederen gezongen. Ook hier weer vooral a capella al werd een enkele keer geringe instrumentale ondersteuning gegeven. En ook nu niet het ons zo vertrouwde kestrepertoire maar traditioneel Oekraïense gezangen. Een indrukwekkende uitzondering, de vertolking van Stille Nacht. Dat was een belevenis op zich!

Een voorbeeld van hun kunnen, gevonden op youtube:

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Kiev koor”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s