even serieus

Bultrug

Ben ik nu zo nuchter? Er is geen leven zonder dood zoals er geen bergen zijn zonder dalen. Dat geldt ook voor dieren. Waarom maken we ons nu zo druk om een verdwaalde bultrug terwijl we de plofkippen en mestkalveren massaal slachten om onze honger te stillen? Ja, ik weet het, er zijn ook mensen die zich daar druk over maken maar het gros koopt de kipfiletjes toch gewoon in de supermarkt. Waarom is zo’n bultrug zo’n aaibaar beest voor menigeen? Met miljoenen zitten we te genieten van Earthflight en vinden het dan heel gewoon wanneer dieren in de voedselketen van andere dieren zitten. Prachtig plaatje toch, zo’n zeearend die een zalm uit de rivier plukt. Niet, ach, wat zielig voor die zalm, net op weg naar zijn paringsgebied. Maar als een walvis een navigatiefout maakt, hoogstwaarschijnlijk omdat ie ziek is, dan moet liefst Smit Tak uitvaren om het beest vlot te trekken.
Ik kan me nog iets voorstellen bij de reacties op de dood van een huisdier waar je jarenlang mee opgetrokken bent. Daar heb je dan een band mee opgebouwd. Maar een doodgewoon gewoon doodgaand wild dier, kom nou toch, doe eens effen normaal!

Advertenties

10 gedachten over “Bultrug”

  1. Buiten het feit dat zo’n beest niet voor niets het strand van Texel op is gezwommen. Zwem je jaren lekker eenzaam door de zee, zoek je een leuk plekje om in eenzaamheid je ogen te sluiten word je lastig gevallen door allerlei kleine wezentjes die van alles met je gaan doen wat je niet wilt. Nou ja, Lenie heeft weer eens publiciteit zullen we maar zeggen

  2. Tuurlijk werkt het op je emotie!
    Althans bij mij wel, maar ja ik ben een emotionele doos 🙂
    Maar laten we met zijn allen bv eens iets aan Syrie doen!

  3. Hij hoort niet op het strand, dat was vast niet zijn bedoeling. Wat is er mis mee hem een handje te helpen? Hoewel ik de opmerkingen soms wat overdreven vind. Hij zou huilen en een naam hebben…

  4. ’t Beestje zal wel niet zonder reden daar zijn terecht gekomen… laat gewoon de natuur zijn gang gaan. ’t Lijkt soms wel of men meer om dieren dan om mensen geeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s