Kerstfair

kerstfair bannerVoorgaande jaren had de SWOS op Tweede Pinksterdag en goedlopende markt op het Doelenplein. Drukbezocht want het viel samen met de Nationale Zilverdag. En dan lopen er ineens 20, 25.000 mensen extra door het pittoreske centrum van de Zilverstad. Maar de Stichting is verhuisd naar de rand van het centrum, uit de loop van die 20.000 bezoekers. En dus moesten we op zoek naar een alternatieve bron van inkomsten.

Morgenochtend verwacht men mij en nog wat andere kerels om acht uur op de Oranjeplaats. We mogen de tenten op gaan zetten, midden op het plein. Daarna worden tafels met allerlei handel aangesleept en om elf uur volgt de feestelijke opening van de eerste Kerstfair op het gloednieuwe plein.
Vrijwilligers zijn al weken in touw met het maken van kerstversieringen en ander goed verkoopbaar spul. Er is erwtensoep te koop, zowel om meteen te nuttigen als om per liter mee naar huis te nemen. Er zijn muffins en saucijzenbroodjes bij de koffie of thee. Heb je liever een glaasje glühwein, dat kan.
Binnen zal een paar keer het rad van fortuin gedraaid worden met fraaie prijzen, beschikbaar gesteld door de Schoonhovense winkeliers.
Vanzelfsprekend worden er kerstverhalen verteld en zal de Kerstman zijn ronde doen. Kortom, ben je in de buurt? Dit mag je dan niet missen!

De netto opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan de Stichting SWOS dus je dient er nog een goed doel mee ook.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “Kerstfair”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s