Scrypto 8-12-2012

Als we ook maar een beetje tijd hebben in het weekend dan doen we verwoede pogingen de wekelijkse cryptogram in NRC Weekend van Jelmer Steenhuis op te lossen. We, nooit alleen. En met wisselend succes. Soms, zoals vandaag vullen we alles binnen het uur in, andere keren hebben we twee dagen nodig en blijven er nog wat puzzeltjes niet opgelost. Met enige regelmaat gebeurt het dat de scrypto op zaterdag voor ongeveer de helft is ingevuld en dat we dan moedeloos de krant opzij leggen, hopeloos, dat wordt weer niets. Om vervolgens op zondag nog voor het ontbijt het eerste gaatje gevonden te vinden en we daarna, met de extra letters weer lekker verder kunnen.
Cryptogrammen vereisen dat je buiten bestaande kaders denkt, dat je de opgave net iets anders leest dan er lijkt te staan bijvoorbeeld. En dat is goed voor de hersentjes. Bij Steenhuis wordt er ook met enige regelmaat en met succes een beroep op je gevoel voor humor gedaan. Wat te denken van deze omschrijving uit de puzzel van vandaag, 9 verticaal: Houdt een directe verbinding met God, (10 letters, begint met een p).
De oplossing volgt een dezer dagen maar je mag hem ook in je reactie vermelden.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Scrypto 8-12-2012”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s