Strooigoed

Zomaar een eenvoudige overpeinzing.
Het is vandaag 5 december, pakjesavond dus. En bij pakjesavond hoort onlosmakelijk de volle hand van Sints knecht, gevuld met kruidnootjes, pepernoten, schuimpjes en wat dies meer zij. Zo’n ferme worp de kamer in waarop de kinderen er als het ware achteraan vliegen en altijd weer in staat zijn alles te vinden. Tevoren de kamer stofzuigen verdient aanbeveling.
Vandaag, in de loop van de middag wordt sneeuw verwacht. En dus zullen overal de strooiploegen weer uit moeten rijden. Geen pepernoten maar pekel. En als er veel valt zullen ook de sneeuwschuivers weer gemonteerd worden. Voor die mannen geen pakjesavond, zij kunnen niet bij hun gezin zijn. Zij zorgen ervoor dat je weer veilig thuis kunt komen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

2 gedachten over “Strooigoed”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s