Tante Hannie

Ik heb dat niet snel, dat ik reageer op het overlijden van een bekende Nederlander. Maar nu toch maar wel, voor één keer dan.
Hannie Lips is 19 november jongstleden op 88-jarige leeftijd overleden. Velen zullen hun schouders ophalen, Hannie Lips? Wie? Moet ik die kennen? Nee hoor, die hoef je niet te kennen. BNer van het eerste uur maar al lang buiten beeld. Hannie Lips was in de vijftiger jaren omroepster bij de KRO. Die bestonden toen nog, omroepsters, dames die het volgende programma aankondigden. Mies Bouman, Ageeth Scherphuis om er een paar te noemen.
Hannie Lips was letterlijk mijn eerste kennismaking met televisie. Dat zal in 1956, 1957 geweest zijn. Wij gingen als kinderen met zijn allen naar de enige bezitter van een toestel in de hele straat. Opvallend detail, dat was een blinde man. En op de televisie keken we dan naar tante Hannie die Dappere Dodo aankondigde en altijd zo lief met beide handen zwaaiend afscheid van ons nam. Vreemd eigenlijk dat dat soort herinneringen beklijven.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

3 gedachten over “Tante Hannie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s