Van Waveren Tapes

Documentairemaker Wim van der Aar vond op het Waterlooplein een tas vol geluidsbanden. Het kostte hem fl 10,00 en hij moest op zoek naar een ouderwetse bandrecorder om de tapes af te luisteren, 60 uur geluid. Op de een of andere manier intrigeerden de verhalen hem meteen al had hij geen idee wie de man achter de stem was.De tapes blijken telefoonopnames te zijn die Guido van Waveren van eind jaren zestig tot eind jaren zeventig zelf heeft opgenomen. Speurwerk en toeval leidden uiteindelijk tot een beeld achter de stem. Het is een indrukwekkende documentaire geworden, zeer integer gemaakt ook.

Podcasts avant la lettre. Een soort dagboek ook, vooral gemaakt om de herinnering, om het wantrouwen dat in de man zat een wapen te geven.
Enfin, ik kan hem aanbevelen, nu te vinden op Uitzending gemist.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Van Waveren Tapes”

 1. .. ja, ik ga ‘em nog kijken! Ook aanbevolen door Maarten Bergman. Die sprak ook over ‘De regels van Matthijs’. Die docu heb ik wel gezien. Heel indrukwekkend..
  Ik ben benieuwd.

   1. .. ik moet ‘em nog een keer kijken; ik ben in slaap gevallen. Hij heeft een behoorlijk hypnotiserende stem..
    Wat ik ervan meekreeg greep me wel aan. Dat hij zo onder de plak zat bij zijn moeder omwille van zijn vermeend hersenletsel, de ruzies die ze hadden (en hun taalgebruik; zo deftig blijven terwijl je boos bent) en zijn uiteindelijke verdrinkingsdood in de gracht.

   2. absoluut de moeite waard en, ik zag de directe uitzending om 23.00 uur en had ook de grootst mogelijke moeite om wakker te blijven maar de volgende dag via uitzending gemist heb ik het verhaal alsnog het ten volle tot me door laten dringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s