Ophef, #WOT 45

Ophef is het WOT-woord. Het sluit eigenlijk wel een beetje aan bij de WOT van vorige week. Toen benoemde ik de media en de ophef die ze verzorgen. En ook nu leveren de media weer de bron voor de hype van de dag, een column in de Metro waarin columnist Luuk Koelman de katholiek extremistische Mariska Orban de Haas in een open brief de moeder van Tim Ribberink op in mijn ogen smakeloze wijze benadert.

Er zijn maar weinig woorden met zoveel synoniemen:
Ambras, beweging, blabla, bombarie, blaai, commotie, deining, drukte, fanfare, gedoe, gekrijs, geschreeuw, grootspraak, heisa, kaskenade, kapsones, lef, lawaai, misbaar, overdreven lofspraak, omhaal, overdreven opwinding, overdreven drukte, poeha, praats, rumoer, soesa, stennes, stennis, spats, tumult, tamtam, uithaal, vertoon.

(de column is van de site van De Metro gehaald, anders had ik hem wel in dit blog gelinkt)

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “Ophef, #WOT 45”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s