Media #WOT 44

Media, enkelvoud medium, betekenis middel/ midden. Ik moet me beperken en kies voor de middelen om min of meer eenzijdig te communiceren. Ik denk daarbij aan kranten en tijdschriften, aan radio, televisie en internetsites. En dan vooral aan de macht van die media die vooral bestaat vanwege het gebrek aan kritisch oordelen van de afnemers. De krant voor wakker Nederland hoeft maar te blaten, Pauw en Witteman hoeven maar een ongenuanceerde stelling te poneren en half Nederland papagaait. Vaak gaat het om losse flodders, vandaag een rel, morgen vergeten. Totdat ergens binnen de media iemand het opportuun acht een zaak weer op te rakelen, dan begint het tijdelijk gekrakeel opnieuw. Meestal ligt de waarheid ergens in het medium, lees midden.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

12 thoughts on “Media #WOT 44”

  1. Inderdaad dat gebrek aan kritisch oordelen, dat heb je mooi geformuleerd. Ik had er wat meer woorden voor nodig in mijn #wot en het iets meer gericht op het snelle, naar mijn idee, onnadenkend reageren.
    Niet kritisch, ik vrees dat een grote groep kritisch oordelen ook met een pas op de plaats nog moeilijk vinden. Napraten is zoveel gemakkelijker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s