even serieus, recepten

Boodschappen

Ah, jammer, toch nog even een boodschap doen. Ik heb de voorraad geraadpleegd en kom daarbij op het idee maar weer eens een oer-Hollandse hutspot te maken. Er is winterpeen, aardappelen en uien zijn er altijd wel. Alleen geen vlees, in ieder geval niet dat vlees dat ik graag bij zo’n stamppot eet. En dus zal ik er alsnog uit moeten met dit weer.
Het is vandaag echt herfst, stormachtig, slagregens. Af en toe een plekje blauw om ons lekker te maken maar de wolken schieten in hoog tempo door de lucht. In ieder geval stamppotweer!

Ik trek mijn regenjack aan en een paar stevige schoenen. Zal ik de fiets nemen? Nee, ik ga wel lopen. Dan word je in ieder geval minder nat, mocht er weer een plens vallen. En zover is het niet naar de slager. In ons stadje is eigenlijk alles dichtbij, eenvoudig te belopen.

Misschien is het slim om ook maar meteen het eten voor morgen in huis te halen. De geplande bestuursvergadering kan wel weer uitlopen en als ik daarna eerst nog boodschappen moet doen dan staat het eten zo laat op tafel. Vis is wel weer eens lekker schiet er door mijn hoofd. Maar de slager heeft geen vis en voor bij de vis moet er toch nog wat groente gekocht worden.

Van het een komt het ander. Dus de jas maar weer even uit, eerst een boodschappenlijstje maken. Ik ken mezelf, doe ik dat niet dan vergeet ik vast weer wat.

Een half uur later sta ik bij de supermarkt in de rij voor de kassa. Ik zal niet zeggen dat het winkelwagentje vol is maar aan een mandje had ik niet genoeg gehad.
‘Wilt u er zegeltjes bij voor een hoofdkussen?’
‘Voor een wat?’
‘Voor een hoofdkussen.’

De accordeonist bij de ingang kan het vergeten, vandaag. Dat druilerige deuntje van hem vrolijkt me niet op. Het wordt tijd dat hij eens wat nieuws leert.

Voor de kabeljauw:

Vet een ovenschaal in en bekleedt de bodem met schijfjes tomaat.
Voeg peper en zout naar smaak toe aan de kabeljauw en smeer er niet te zuinig wat kruidenkaas over.
Verdeel de kabeljauwfilet over de tomaat en zet de ovenschaal een minuut of twintig in de op 175 graden voorverwarmde oven.
Dien op met gebakken krieltjes en ijsbergsla.
Eet smakelijk.

Advertenties

6 gedachten over “Boodschappen”

  1. In eerste instantie dacht ik dit recept deze week elders te hebben gezien maar na iets nauwkeuriger te hebben gelezen zijn er zeker overeenkomsten maar ook enkele verschillen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s