Drie dozijn jaren huwelijk

Zesendertig jaar geleden, daags voor ons trouwen waren we nog even in ons nieuw te betrekken huis in de Zilverstad. Nog wat boodschapjes in huis halen, hier en daar een laatste klusje en de CV instellen. En de auto in Schoonhoven achterlaten, na de bruiloft terugrijden leek op voorhand al geen optie. Voor we de terugreis met het openbaar vervoer aanvaardden (een hele belevenis, de eerste keer die busreis) hebben we nog even wat gegeten bij restaurant Lekzicht. Vreemd, dat zoiets blijft hangen.

Vandaag vieren we, zij het zeer bescheiden, dat we zesendertig jaar geleden in het huwelijk traden. Rekenend met het twaalftallig stelsel, en waarom zou ik dat niet, noteren we vandaag dus ons derde kruisje. Zoals gezegd vieren we het bescheiden, José kreeg een lief tuiltje en ik twee haringen op brood voor mijn lunch. Gisteren aten we in Gouda bij Rhodos, een Grieks restaurant. Dat had echter meer te maken met het feit dat de einddatum van een Grouponaanschaf in zicht kwam. Maar goed, we hebben de link maar gelegd. En het was gezellig en lekker. En dat is het dan wel, vanochtend ben ik gewoon naar de sportschool geweest en daarna heb ik een tweetal besprekingen gehad. Vanavond gaat José lekker badmintonnen en, als het half kan, sluit ik weer aan bij #blogpraat. Met andere woorden, business as usual. We horen maar al te vaak dat zo’n lang huwelijk maar aan weinig paren geschonken is. Ach, als je maar gezond blijft en het juiste evenwicht tussen geven en nemen weet vol te houden valt het allemaal best mee. Nou ja, als je aan de basisvoorwaarde voldoet tenminste en dat is dat je van elkaar houdt! Voor ons geen reden om trots, wel een reden om gelukkig te zijn.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

9 gedachten over “Drie dozijn jaren huwelijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s