even serieus

Sappig

Nee, geen blog over Jolande Sap, niet van mij. Die klucht, zo je wilt soap, over GroenLinks vind ik niet zo boeiend. Kruimels, die kleine partijtjes versplinteren alleen maar met als gevolg dat ze coalitievorming bemoeilijken. Laat GroenLinks gewoon een groene vleugel binnen de Partij van de Arbeid zijn, dan hebben ze meer invloed dan nu.

Nee, die sinaasappel vanmorgen. Gehaald bij onze Marokkaanse slager die eigenlijk gewoon een soort buurtsuper heeft want je kunt er voor van alles terecht. Groente en fruit, brood, kruiden, filodeeg, noem maar op. Als het even kan halen we de perssinaasappelen voor ons weekendontbijt bij hem. Net als het malse lamsboutjes, trouwens. Halal geslacht, al hoeft dat voor mij natuurlijk niet. Nee het gaat om de prijs/ kwaliteitverhouding en die is daar gewoon goed. Zoveel sap als je uit zijn citrusfruit perst, dat overtreft royaal de prestatie van die A-kwaliteit bij de grote supermarkt. En dat zo’n vrucht niet mooi egaal oranje is, dat er een kleine buts in zit, ik neem het graag op de koop toe.

We zijn net terug uit Griekenland. Heb je daar wel eens een tomaat gegeten? Dat smaakt honderd keer beter dan die waterige A-kwaliteit die ze hier verkopen. En dat geldt voor de komkommer, het fruit, alles.

Morgen weer een glaasje sap, sinaasappel met wat citroen, zo’n ontbijt, daar kom je je bed voor uit!

Advertenties

11 gedachten over “Sappig”

  1. Hoe griekse tomaten smaken weet ik niet maar ik ken wel het verschil van smaak tussen een mooie ronde tomaat uit de winkel en die rare zelfgekweekte gevallen uit de serre van mijn schoonpa… niet te vergelijken 🙂

  2. hebben hier in zwolle net zo’n supermarkt. Turks. altijd even goed uitkijken wat je koopt… want er zit ook rot spul tussen. maar wat je er koopt aan fruit is top qua smaak. het moet meestal wel meteen op.. maar DAT is geen probleem 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s