mijn duim

Odyseus

Het zal die paar jaar klassieke talen geweest zijn, sindsdien ben ik geïnteresseerd in griekse mythen en sagen. En dus ook in het verhaal van Odyseus, de koning van Ithaka die na de Trojaanse oorlog in tien jaar rondzwerven tal van spannende avonturen beleefde.

We zijn op vakantie in Kefelonia, het buureiland en ik zie mijn kans schoon het eiland van een van mijn jeugdhelden te verkennen. Mogelijk tref ik nog sporen van Odyseus. De boottrip is via de hostes geboekt, morgen gaan we.

Morgen gaan we niet!  een smsje maakt een eind aan de voorpret.  Een grote staking legt alle activiteit in het door crisis zwaar geteisterde land stil, ook onze boot zal niet uitvaren.

Mijn gemopper moet tot hoog op de Olympus gehoord zijn want vanuit de hemel klinkt een homerisch gelach.
“Die Odyseus komt slechts uit mijn duim, schrijvertje, jij met jouw ongebreidelde fantasie had toch beter moeten weten. “

Advertenties

8 gedachten over “Odyseus”

  1. Leuk geschreven! Ik had geen Latijn en Grieks nodig om verliefd te worden op de Griekse mythen en sagen, ik heb er van van jongs af aan van gesmuld. Ik kan me goed voorstellen dat je er heen wilde. Jammer dat het niet gelukt is. Maar je vakantie zal er inderdaad niet minder om zijn. Nog veel plezier!!!

  2. Aha je bent met vakantie, vandaar dat het hier niet zo druk is als anders. Geniet er van en neem mee wat je meenemen kunt, de rest is dan wel voor een ander keertje… misschien 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s