even serieus

Eén jaar wordpress

Het was een heel getob, vorig jaar om deze tijd met mijn blogjes. Ik had ze gepubliceerd bij web-log dat zo nodig dat streepje in moest leveren. Maanden duurde uiteindelijk de conversie en het eindresultaat voor mijn blog was niet om aan te zien. Maar voor dat eindresultaat bereikt was had ik al besloten zelf maar te verhuizen. Daar zit een risico in want de trouwe lezers moeten je opnieuw zien te vinden. Maar doorsukkelen was al helemaal geen optie, niets kunnen publiceren betekent natuurlijk zonder meer afscheid nemen van die trouwe lezers. En dus verscheen bijna een jaar geleden, op 27 september 2011, mijn mededeling bij wordpress dat ik hier verder zou gaan. Volgende week ben ik even niet online, reden om nu maar even bij die verjaardag stil te staan.

In zijn eerste jaar is mijn weblog flink gegroeid. Dit is het inmiddels 408e blogje, dus een gemiddelde van ruim één per dag. Dat komt natuurlijk mede omdat ik een aantal oude verhalen verhuisd heb naar dit weblog. Maar er zijn ook veel nieuwe stukjes bijgekomen, deels in bestaande categorieën. Nieuw zijn onder andere de vakantieverhalen over onze reis naar de Koningssteden en de nostalgies terugblikken die over het algemeen zeer gewaardeerd worden. Nieuw ook is de WOT, write on thursday, waarbij ik een oude gewoonte, in precies 120 woorden te schrijven voortzet.
Het statistiekprogramma achter wordpress laat zien dat ik ruim 14.000 pageviews heb gehad en dat er ongeveer 2700 reacties binnen kwamen. De eerlijk gebied te melden dat mijn reacties op reacties meegeteld zijn, dus delen door twee mag. De reacties via Facebook en Twitter kan ik niet meetellen. De bezoekers kwamen zo’n beetje overal op het noordelijk halfrond vandaan, uiteraard de meesten uit Nederland en België. De bezoeken uit Zweden, Griekenland, Italië en de Verenigde Staten en Canada kan ik ongeveer plaatsen, wie er vanuit Servië, Hongkong of Jamaica langskwam, ik heb geen idee. Maar iedereen is uiteraard welkom.
Het was een mooi jaar waarin ik gekozen heb voor ‘iedere dag bloggen’. Die keuze was niet heel moeilijk, ik zat daar al dicht tegenaan. Het was een blogjaar waarop ik tevreden terug kijk. Ik wil hierbij iedere bezoeker en iedereen die reageerde bedanken voor de getoonde belangstelling. Ik ga door, morgen nog met een serie die ik je van harte aanbeveel voor de komende weken, vanaf begin oktober weer met dagelijks nieuw leesvoer.

Advertenties

6 gedachten over “Eén jaar wordpress”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s