Mensenmens #WOT 37

Wat doe je nu Karin? Een woord dat Van Dale niet kent, in ieder geval niet de editie die ik heb en waarin een pannekoek toch al een pannenkoek geworden is. Mensenmenigte, mensenmin, het zou daar tussen moeten passen maar het staat er niet. De spellingcontrole in Word herkent het woord wel of gaat die af op aanvaardbare samenstellingen. Ik durf daar sowieso niet blind op te vertrouwen.
Wat is het dan, een mensenmens? Ik ben een avondmens dus prefereer ik de avond boven de ochtend. Als ik mensenmens ben, zie ik dan mensen liever dan bijvoorbeeld dieren? Of ben ik een mensenmens als ik altijd iets met mensen wil doen, dat ik niet kan soleren? Geen idee, echt niet.

De Write On Thursday. #WOT. Iedereen kan meedoen, het is een creatieve schrijfopdracht van Karin Ramaker, vrij om te bepalen hoe je dat wilt doen, zoals het bij bloggen hoort en mag kort, lang, in blog, flog- of vlogvorm. Het gaat erom dat je het woord wat elke donderdag gebruikt gaat worden in z’n meest vrije vorm kan uitleggen. Wat vind je ervan, hoe denk je erover, heeft het een metaforische werking, zijn er vergelijkingen, kun je een anekdote terughalen, laat het je dromen of is het vlak en abstract?

Ik heb er een gewoonte van gemaakt mijn WOT in 120 woorden te schrijven.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

18 gedachten over “Mensenmens #WOT 37”

      1. ik lees de andere ook pas veel later en heb in tegenstelling rot de meesten geen weerstand of jeuk bij t woord, ook zelf gebruikt beken ik zonder enige schaamte. heb mijn verstaan can t woord elders, ik geloof bij linda uitgelegd en heb geloof ik alweer zo uitgebreid hierover gemijmerd dat t haast een dubbele WOT bijdrage moet gaan.worden….

  1. lol, jij ook al!
    Ja het is een vreemd woord!
    Wat vreemde associaties met zich mee brengt. wel of niet?
    En dat voor een niet-bestaand woord!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s