Stolwijk- Stompwijk- Stolwijk

We hebben vandaag weer lekker gefietst door het Groene Hart. Het zou een mooie klassieker kunnen zijn, Stolwijk- Stompwijk- Stolwijk. Als toertocht dan, voor een wedstrijd is het te kort. We deden het net iets anders, reden met de auto door Stolwijk tot Reeuwijk/ Boskoop en met de fiets voorbij Stompwijk door Vlietland naar Leiden. Het zonnetje scheen uitbundig. Bedrijven gaven op hun temperatuurmeters 29 graden aan, in de zon gemeten lijkt me.

Heerlijk weer om door de Zuid-Hollandse polders te rijden. Af en toe de skyline van een stedelijk gebied als Zoetermeer of Leiden neem je dan maar voor lief. Je rijdt lekker buiten, eigenlijk versterkt dat perspectief alleen maar je plezier. Gelukkig niet tussen die hoogbouw, tuinderijen, weilanden, koeien.
Dorpjes die je alleen kent omdat ze bij een afrit van de autosnelweg genoemd worden. Dorpjes die je niet kent omdat ze niet genoemd worden.

Een kerkepad, dwars door de weilanden. Met veeroosters en hekken om de koeien binnen te houden. De koeienpoep kleeft aan de banden maar dat ontdek je pas als de fietsen terug op de auto gezet worden. Wandelaars die de weg kwijt zijn, hun te grove kaart is ontoereikend voor dit gebied. Paarden die al steigerend de doorgang versperren, even wachten dan maar. Het zit er weer op, de tweede fietstocht deze week, de derde in acht dagen. We boffen met deze nazomer.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

6 gedachten over “Stolwijk- Stompwijk- Stolwijk”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s