Door de hond of de kat

Het is lood om oud ijzer, of je nu door de hond of de kat gebeten wordt. Ze zeggen dat je het voor het kiezen hebt maar de uitkomst wordt er niet door beïnvloed.
Steeds vaker hoor ik mensen die het moede hoofd in de schoot werpen. Politici staan alleen zichzelf te verkopen zonder oog voor het algemeen belang, hoor je dan. Er is geen peil op te trekken. Vandaag is het wit, morgen zwart. En hebben ze zwart beloofd maar komt wit beter uit dan toch maar weer wit, hoor je dan.

Ik herken dat, zie ook de niet waargemaakte beloftes. Ik zie ook de leugens en halve waarheden. Maar ik heb mijn keuze gemaakt, ik ga toch stemmen.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

5 gedachten over “Door de hond of de kat”

  1. ik vertrouw ze ook niet helemaal, maar ken de ideeën die aan de basis staan. Zolang een partij die grondgedachte niet verkwanseld kun je daarop bouwen. En, vergeet niet, in Nederland kunnen we niet zonder coalitie dus jouw keuze heeft altijd maar een beperkte invloed.

   1. en dat laatste demotiveert nog meer, ben ik bang.
    laten we beginnen met het aantal politieke partijen wat terug te brengen, dat maakt het volgens mij wat overzichtelijker

   2. nog niet zo heel lang geleden werd de strijd geleverd om rond de vijftig, soms zestig zetels. Nu ben je al spekkoper als je er dertig haalt. Idioterie, met je eens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s