Website van onze hof

Vorige week vrijdag heb ik een website in WordPress gemaakt waarin weetjes over onze hof geplaatst gaan worden. In het weekend heb ik er nog wat aan zitten sleutelen. Die regenbuien kwamen me eigenlijk wel goed uit. Het idee was ontstaan tijdens de buurtbarbecue, een week daarvoor. Toen liepen een aantal mensen met camera’s rond en vroegen we ons hardop af hoe die gemaakte foto’s eenvoudig aan belangstellenden te tonen. En dan kom je natuurlijk al snel uit op de hedendaagse communicatiemiddelen. Toen bleek dat een van de buurtbewoners vorig jaar al een domeinnaam had gereserveerd via zijn eigen internetbedrijfje was de keus snel gemaakt.

Bij zo’n website gaat het natuurlijk vooral om de inhoud, en dat zal het lastigste deel zijn en blijven. Maar ik heb me toch eerst maar even op de vorm toegelegd, het gezicht wil ook wat.
Op de achtergrond heb ik een plattegrond van de wijk gezet. Bij bestudering zie je dat de straten en pleinen, hoven en plaatsen genoemd zijn naar grote geleerden waaronder menig Nobelprijswinnaar. Onze straatnamen, Nobeldreef en Landsteinerhof vind je niet op de kaart, die liggen onder het gedeelte waar de berichten staan. Zij vormen het centrum voor de site, de rest is omgeving.

Het eerste bericht heb ik voorlopig vastgezet, bovenaan de pagina. Nieuwkomers kunnen daar lezen wat de opzet is en buurtgenoten krijgen aangegeven hoe ze bij kunnen dragen aan de site. De daaronder staande berichten laten wat zien van de (toekomstige) mogelijkheden. In de linkerkolom hoop ik een groeiend overzicht aan websites van buurtbewoners te krijgen. Verenigingen waar ze (bestuurs)lid van zijn, sites van eigen bedrijven en hobby’s.

Vaste pagina’s heb ik gemaakt voor de beknopte beschrijving van de naamgevers, Karl Landsteiner en Alfred Nobel. Overigens wel grappig dat een niet al te vaak in Nederland voorkomende voornaam als Karl niet alleen aan Landsteiner is toebedeeld maar dat er relatief veel naamgenoten (Charles, Carla, Karl, Carel, Karel) wonen of gewoond hebben.

Kom gerust eens langs op deze site, ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

Advertenties

Gepubliceerd door

carel de mari

Tot 2005 was ik werkzaam als productontwikkelaar en projectleider in verzekeringsland. Het moet daar geweest zijn dat ik getraind werd in het kort en bondig schrijven van notities en brochureteksten. Nu heb ik de grootst mogelijke moeite een verhaal in meer dan 1000 woorden te vertellen. Maar een verhaal vertellen, dat moet ik! In eigen beheer gaf ik eerder uit "Marokkaans koken en andere verhalen" (zie mijn weblog) en in de verhalenbundels "Adrenaline" en "30 Openbaringen" staat ook een bijdrage van me.

4 gedachten over “Website van onze hof”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s